Audrey Horne

Audrey Horne er en rockegruppe fra Bergen, som ble startet i 2002. Gruppa ble startet av Torkjell «Toschie» Rød, Arve «Ice dale» Isdal, Thomas Tofthagen, Kjetil Greve, Tom Cato Visnes og Herbrand Larsen. Navnet Audrey Horne var inspirert fra en serie på TV kalt «Twin Peaks». Karakteren Audrey Horne fra den populære TV-serien er datteren til Benjamin Horne. Hun er en mystisk kvinne med et uforutsigbart humør. Audrey Horne er en såkalt supergruppe med medlemmer fra populære band som Enslaved, Gorgoroth og Sahg. Gruppa spiller låter som tilhører musikksjangeren melodisk hard-rock og post-grunge.

Sjangeren hard rock

Hard-rock er en betegnelse for en hardere form for rock. Denne musikkstilen kjennetegnes ved bruk av kraftige trommelyder, og vrengte gitar, – og basslyder. Heavy metal har sitt grunnlag fra hard-rock musikkstilen. Hard-rock utviklet seg ifra den kjente bluesrocken, som kombinerer blues og rock. Post-grunge er en undersjanger av alternativ musikk. Den er mildere og mer radiovennlig enn grunge, (alternativ rock). Post-grunge trådde fram på 1990-tallet da grunge ikke lenger var en populær musikkstil. Mange post-grunge band har mottatt sterk kritikk fordi de har beveget seg bort fra den opprinnelige grunge-stilen. De vanligste instrumentene å bruke er trommer, elektrisk gitar og bass.

Bandets medlemmer

Audrey Horne består i dag av medlemmene Toschie, som er bandets vokalist, Arve Isdal, som er bandets gitarist, Thomas Tofthagen, som er bandets andre gitarist, og Kjetil Greve som spiller på trommer. Gruppa får inn andre artister når de opptrer på konserter. Artistene som kommer bidrar ofte med koring, noen spiller bass og andre kontrollerer keyboardet. Audrey Horne har kontrakt med plateselskapene Indie Recordings, Tuba Records og Dogjob Records. Indie Recordings er et norsk plateselskap som spesialiserer seg på alt av metal-sjangeren. Plateselskapet har i hovedsak fokusert på norske band siden oppstarten i 2005. Tuba Records er et uavhengig, norsk plateselskap som gir ut musikk ifra Norge og resten av verden. Selskapet eier hele fire underselskaper.

I 2005 gå Audrey Horne ut sin første EP kalt «Confessions and Alcohol». EP-platen ble tett fulgt opp av studioalbumet med tittelen «No Hay Banda». Studioalbumet sørget for en nominasjon og seier i Spellemannsprisen 2005. De vant i klassen metal. Spellemannsprisen deles ut til norske artister som har utmerket seg i det året som har gått. Prisen har blitt delt ut siden 1973, og det deles ut priser i hele sytten sjangerbestemte klasser.

Nytt album og endring av medlemmer

I år 2007 utga Audrey Horne studioalbumet med navnet «Le Fol». Dette albumet sikret dem også en nominasjon for Spellemannsprisen 2007. I 2010 kom albumet «Audrey Horne» og i 2013 ga de ut albumet «Youngblood». Året etter kom albumet med tittelen «Pure heavy».

I 2007 valgte to medlemmer Tom Cato og Herbrand å forlate Audrey Horne, men Herbrand fortsatte sitt samarbeid med supergruppen som musiker i studioet og co-produsent. Audrey Horne er fortsatt et aktivt band i dag. I tillegg til å skrive utmerkede låter, selger de også produkter knyttet til bandet. Audrey Horne kan man oppleve live på festivaler, og i 2017 skal de utgi et nytt album.