Blood Red Throne

Blood Red Throne er et norsk death metal-band fra Kristiansand. Bandet ble opprettet i 1998 etter en Satyricon-turne. Da medlemmene og grunnleggerne Tchort fra bandet Emperor og Død fra bandene Satyricon og Scariot, bestemte seg for å slå seg sammen. De ønsket å lage et nytt band som fokuserte mer på brutaliteten i låtene deres. Blood Red Throne skiller seg en del ut fra den typiske norske death metal-stilen, og heller mer mot den amerikanske stilen. Bandet har ofte fått kritikk for å fremstille lik og mishandlede kropper på albumene deres.

Death metal er en undersjanger av heavy metal

Death metal er en undersjanger av heavy metal, og den ble videreutviklet i USA av bandet Death på 1980-tallet. Det finnes igjen flere underkategorier av death metal. Death metal-sjangeren handler mye om døden og brutalitet. Det som typisk for death metal er at den tar i bruk en meget hurtig, brutal og et teknisk spill samt bruken av growl-vokaler. Growl-vokal er når vokalisten synger med en mørk, dyp og brølende stemme. Det er også vanlig at artistene headbanger, mens de synger og spiller på scenen. Blood Red Throne er et veldig godt kjent norsk death metal-band.

Bandets medlemmer

Blood Red Throne består av medlemmene Yngve Christiansen. Han er bandets vokalist og går under kallenavnet Bolt. Daniel Olaisen er bandets gitarist og har fått artistnavnet Død. Ivan Gujic er Blood Red Throne sin andre gitarist med artistnavnet Meathook. Ole Bent Madsen, bedre kjent som Hellbent, spiller på bass, og Freddy Bolsø på trommer. Blood Red Throne har hatt ytterligere seks medlemmer som sluttet av ulike årsaker, blant annet Ronny Thorsen som var bandet sin tidligere vokalist. Ronny Thorsen er et kjent ansikt innenfor meavy Metal-miljøet. Han var også et tidligere bandmedlem i Trail of Tears, som var et annet kjent black metal-band.

I år 2000 ga Blood Red Throne ut sin første demoplate kalt «Deathmix». Demoen fikk gode anmeldelser, og bandet fikk kontrakt med selskapet Earache Records. Earache Records er et heavy metal-orientert plateselskap med base i New York i USA og Nottingham i England. Selskapet har bidratt med å få fortgang på den ekstreme musikkstilen ved å gi ut mange plater fra death metal-band og grindcore.

I 2001 kom Blood Red Throne sitt første studioalbum ut med tittelen «Monument of Death». Studioalbumet ble tett fulgt opp med albumene «Affiliated with the Suffering» og «Altered Genesis». Blood Red Throne har også utgitt en EP-plate kalt «A taste of blood» og et splitalbum kalt «A taste of butchery».

Fortsatt aktive

I 2007 ga bandet ut sitt fjerde studioalbum kalt «Come death». Det tok hele to år før Blood Red Throne ga ut sitt femte studioalbum med tittelen, «Souls of damnation». I 2011 og i 2013 kom studioalbumene «Brutalitarian Regime» og «Blood Red Throne» ut.

Bandet Blood Red Throne er fortsatt aktive i dag, og deres nyeste album kom ut i 2016. Albumet fikk tittelen «Union of flesh and machine». Albumet inneholder hele elleve låter. Helt siden oppstarten i 1998 har bandet utgitt åtte studioalbum, en EP-plate, ett splittalbum og en demo.