Immortal

Immortal er navnet på et black-metal band fra Bergen, som ble stiftet i 1991. Bandet holder fortsatt liv i black-metal musikken den dag i dag, og de har vært nominert og vunnet en rekke spillepriser. Bandet har blant annet vunnet Alarmprisen i metall. Medlemmene i Immortal er kjent for å kle seg ut i kreative drakter, og de bruker mye ansiktssminke. Bandet står oppført på topp 10 listen over norske band som har flest følgere på Facebook.

Kontrakt med plateselskapet Nuclear Blast

Bandet har skrevet kontrakt med plateselskapet Nuclear Blast og plateselskapet Osmose Productions. Plateselskapet Nuclear Blast har tysk opprinnelse med baser i Tyskland, USA og Brasil. Selskapet gir ut, i hovedsak, hardcore punk-materiale. Osmose Productions er et fransk uavhengig plateselskap som gir ut death metal, black metal og gothic metal.

17.juli i år 2003 ble bandet oppløst av personlige grunner og uenigheter. Da hadde de gitt ut hele sju plater med stor suksess. I 2006, tre år etter oppløsningen, ble bandet gjenforent. I dag består Immortal av medlemmene Abbath Doom Occulta som er vokalist, men han spiller også på instrumentene gitar, trommer, keyboard og bass. Reidar «Horgh» Horghagen spiller på trommer, og Ole Jørgen «Apollyon» Moe som spiller på bass. Demonaz Doom Occulta var tidligere gitarist i Immortals, men etter en kraftig senebetennelse overlot han gitaren til vokalisten. I dag jobber han som tekstforfatter for bandet. Bandet Immortals har hatt flere tidligere medlemmer, men de sluttet av ulike årsaker.

Opptreden på flere festivaler

I 2007 opptrådde Immortals på Motstøy-festivalen i Notodden, Infernofestivalen i Oslo og på Hole in the sky i Bergen samt Wacken Open Air i Tyskland. I 2009 ga de ut sin åttende studioplate kalt «All Shall Fall». I 2009 ble Immortals nominert til Spellemannsprisen for platen, men bandet valgte å takke nei til nominasjonen. Årsaken til at bandet ga fra seg nominasjonen var fordi de ikke ville la seg klappe på skuldrene av norsk musikkindustri. Tekstforfatteren Demonaz Doom Occulta forklarte ytterligere at bandet ser på seg selv som veldig kontroversielle, og at de ikke føler seg hjemme i typiske Grand Prix sammenkomster. Immortal anser seg selv som et band for fansen, og at de ikke har noe mål om å samle på priser.

Skapte raseri blant fansen

I år opptrådde Immortal igjen på Infernofestivalen i Oslo, men denne gangen skapte vokalisten Abbath Doom Occulta et stort raseri i blant fansen. Årsaken er at han skal ha kranglet med bandet, og bare forlatt scenen. I 2015 brøt Abbath med Immortal, og han dannet sitt eget band. Han regnes som en stor legende i Black Metal miljøet, og folk hadde reist langveisfra for å se legenden opptre på scenen. Abbath forlot scenen etter en halvtime grunnet sinne, krangling og personlige problemer. Oppførselen hans skapte sterke negative reaksjoner på Facebook, og mange mener at han har ødelagt sitt eget rykte. Flere kommenterte at de aldri ville se han opptre igjen. Abbath og resten av hans tidligere band skal reise på turne i Sør-Amerika senere i år, og fansen håper på at bandmedlemmene har klart å sette til side feidene sine innen da.