Keep Of Kalessin

Keep of Kalessin er et norsk episk extreme metal-band ifra Trondheim. Bandet ble opprettet i 1993 av Obsidian C og Ghash. Keep of Kalessin gikk da under navnet «Ildskjær». Bandet består av medlemmene Thebone som er vokalisten. Obsidian C som er bandets gitarist. Wizziac som spiller på bassgitar, og Vyl som spiller på slagverk. Tidligere besto Keep of Kalessin av hele seks medlemmer til.

Første platen kom i 1997

Deres første plate var en demo som ble gitt ut i 1997 med tittelen Skygger av sorg. Bandet har kontrakter med plateselskapene Nuclear Blast, Candlelight Records, Tabu Recordings og Indie Recordings. Alle plateselskapene fokuserer på musikksjangeren Heavy Metal. Keep of Kalessin gir ut såkalt episk extreme metal musikk, bedre kjent som ekstremmetal. Det er et felles begrep for alle undersjangrene i heavy metal som death, trash, doom og black metal. Ekstremmetal handler ofte om radikalisme, og denne undersjangeren blomstret opp på 1980-tallet og har sine røtter i England.

I 1997 ga Keep of Kalessin sitt første studioalbum kalt “Through Times of War”. Studioalbumet mottak gode anmeldelser. To år senere fulgte bandet opp med sitt andre studioalbum med tittelen «A journey through the dark». I 2003 ga Keep of Kalessin ut sin første EP kalt «Reclaim». EP er en forkortelse for extended play, som vil si at en musikalsk plateutgivelse er for kort til å kunne regnes som et musikkalbum, og for lang til å kunne klassifiseres som en Single. En EP har vanligvis fire til seks spor.

Armada

I 2006 gå Keep of Kalessin ut albumet «Armada», og dette ble starten på et nytt kapittel for det ekstreme metal-bandet fra Trondheim. Armada fikk strålende kritikk, og bandet ble nominert til Spellemannsprisen i 2006 og Alarmprisen i 2007, men de tapte for et annet band kalt Enslaved. Alarmprisen er norsk musikkpris hvor artister innenfor et utvidet rock- / pop-begrep kunne bli nominert. Denne prisen ble for første gang delt ut i 2001, og den ble etablert som et alternativ til Spellemannsprisen.

Tapet av Alarmprisen gikk ikke hardt utover Keep of Kalessin, og bandet fortsatte å produsere glimrende musikk. De ga ut studioalbumet «Kolossus» i 2008 og «Reptilian» i 2010. I 2010 skrev bandet historie ved at de vant delfinalen i Melodi Grand Prix sammen med Maria Haukaas Storeng. Keep of Kalessin kom helt til finalen hvor de fikk tredjeplassen i den europeiske musikkonkurransen. Det var første gang et norsk heavy metal band hadde kommet seg til finalen i Melodi Grand Prix. Keep of Kalessin fremførte låten «The Dragontower» som er komponert av Grønbech, men teksten hadde bandet skrevet selv.

Etter tredjeplassen i Melodi Grand Prix i 2010, kom det ikke noen nye plateutgivelser fra bandet på hele fem år. I 2015 var Keep Oof Kalessin tilbake med sitt buldrende, melankolske mørke. De ga ut studioalbumet «Epistemology», og ifølge fansen var den verdt å vente på. Keep of Kalessin regnes som et veteranband, og de står for alt det som gjør heavy metal unikt. Medlemmene i bandet har ekstreme instrumentale ferdigheter og en klassisk nordisk blåtone.