Octavia Sperati

Octavia Sperati er et gotisk metal-band fra Bergen som ble opprettet i år 2000. Bandet var tidligere kjent som Octavia. I følge romersk historie var Octavia søsteren til herskeren Augustus. Det nåværende navnet til bandet er inspirert av en skuespiller ved den Nasjonale Scene. Bandet består av vokalisten Silje Wergeland, gitaristen Bodil Myklebust, gitaristen Gyri S. Losnegaard, bassisten Trine C. Johansen, Tove Midtgaard på keyboard og trommeslageren Ivar Alver. Sett bort fra trommeslageren, er Octavia Sperati et rent kvinneband. Octavia Sperati besto tidligere av ytterligere tre medlemmer. Det var Silje Røyseth på trommer, Hege Larsen på trommer og Christoffer Vegsund på trommer.

Gotisk metal

Gotisk metal er en undersjanger av heavy metal, som vant frem på 1990-tallet. Den gotiske musikkstilen er en sammensmelting av death metal og doom metal. Gotisk metal kjennetegnes ved at det ofte blir brukt doble vokaler, kvinnelige vokalister og growling. Growling vil si at vokalisten synger med en dyp, mørk og nesten brølende stemme. Vokalistene kan også benytte seg av en enkel vokal, og synge lavt og operaaktig. Instrumentene er i hovedsak forvrengte gitarer og moderne keyboards med komplekse komposisjoner og et varierende tempo. Gotisk metal omhandler ofte fortellinger om fantasi eventyr og mørke og brutale romanser mellom en eller flere mennesker.

Egenfinansiert plate

I 2002 gå bandet ut en egen finansiert plate med tittelen «Guilty». Tre år senere ga Octavia Sperati ut en demo med tittelen «Winter enclosure). I 2007 kom studioalbumet «Grace Submerged» ut. Både demoplaten og studioalbumet ble gitt ut via plateselskapet Candlelight Records. I 2007 reiste bandet Octavia Sperati ut på turne i Storbritannia. Candlelight Records er et plateselskap som fokuserer på den ekstreme metal musikkstilen i hovedsak, men de gir også ut andre sjangere. Selskapet har flere avdelinger i Storbritannia, resten av Europa og i USA. Det er flere kjente heavy metal- band som har fått kontrakt via Candlelight Records.

Opptrer på en rekke scener i Norge

Octavia Sperati har spilt på en rekke scener i Norge, men i 2008 gikk bandet ut og fortalte at de trengte en pause. Årsaken skal ha vært indre problemer i gruppa, ønsket om å jobbe med andre prosjekter, tilbringe tid med familien og fokusere på musikken på en annerledes måte. Flere av bandets medlemmer var slitne av Octavia Sperati livet. Kun etter år etter annonseringen av pausen, fikk fansen beskjed om at vokalisten Silje Wergeland sluttet i Octavia Sperati for godt. Hun hadde fått et tilbud om å bli med et nederlandsk band kalt The Gathering, som er et kjent rockeband. Silje Wergeland ble erstattet av vokalisten Anneke Van Giersbergen.

Octavia som bandet er oppkalt etter, var den romerske søsteren til herskeren Augustus. Hun ble også kalt Octavia den yngre. Hun var gift med Gaius Claudius Marcellus den yngre, og sammen fikk de barna Marcus Claudius Marcellus, Claudia Marcella den eldre, Claudia Marcella den yngre. Senere ble Octavia gift med Marcus Antonius, som hun fikk barna Antonia den eldre og Antonia den yngre med. I senere tid skal Antonius ha forlat henne til fordel for Kleopatra den syvende i Egypt.