Triosphere

Triosphere er et heavy metal-band fra Trondheim, etablert i 2004 av Ida Haukland, Marius Bergesen og Ørjan Jørgensen. Bandet spiller progressiv metal, og de har gitt ut en EP og tre plater. Triosphere består i dag av medlemmene Ida Haukland, Hun er bandets vokalist og bassist, Marius Bergesen, som er bandets gitarist og Tor Ole Byberg, som er bandets andre gitarist. I 2013 kunngjorde Triosphere på deres Facebook-side at Ørjan Jørgensen sluttet i bandet, etter ti år med å spille på slagverk. Det norske bandet Triosphere er fortsatt et aktivt heavy metal-band den dag i dag.

Progressiv metal

Progressiv metal er en undersjanger av heavy metal som vokste fram på 1980-tallet. Denne musikkstilen kommer opprinnelig fra USA, Canada og Storbritannia. Progressiv metal har mange likheter med progressiv rock. Den har kompliserte og varierte hastigheter, oppbygninger og stilarter. Progressiv metal anses som en veldig komplisert musikkstil grunnet at den er veldig teknisk og at vokalen er operainspirert med stor dynamikk og variasjon. Meningen med progressiv metal er at artistene skal finne nye veier innenfor gamle stiler. Artistene skal ikke være så opptatt av regler. Miljøet i Norge tok seg veldig opp på 2000-tallet, og flere av bandene fikk stor annerkjennelse i utlandet.

Plateutgivelser

I 2005 ga Triosphere ut sin første EP-plate med tittelen «Deadly Decadence». Den ble godt tatt imot av fansen. I 2006-2007 ga bandet ut sitt første debutalbum kalt «Onwards». Triosphere fikk kontrakter via plateselskapene FaceFront og AFM Records. FaceFront er et selskap med hovedbase i Oslo. De fokuserer på musikksjangrene heavy metal og rock. Selskapet har kontrakter med over tjue band. AFM Records ble etablert i 1993, og selskapet har base i Tyskland. De fokuserer i hovedsak på heavy metal-sjangeren, og i 2005 inngikk selskapet et samarbeid med Candlelight Records. AFM Records har hatt kontrakter med over 50 band. I 2010 utga Triosphere ut albumet med tittelen «The road less travelled». Fire år senere kom de med albumet kalt «The heart of the matter».

Noen av albumene til Triosphere har også blitt utgitt i Asia og USA via japanske og europeiske plateselskaper. Triosphere har vært på to turneer i Norge sammen med heavy metal-bandet W.A.S.P. W.A.S.P anses som et legendarisk band med enorm suksess. Triosphere har også turnert hele tre ganger i Europa sammen med andre anerkjente band som Kamelot. Den siste turneen var i Tyskland og Nederland.

Konserter i utlandet

I 2008 opptrådde Triosphere på Metal Inferno sammen med bandet Threshold. Det progressive metal-bandet har spilt på flere festivaler sammen med artister som Sebastian Bach, Soilwork, Evergrey, Kamelot og Dio. Triosphere har opptrådd som oppvarmingsband og som «special guest» for en rekke band på ulike konserter.

I starten av 2017 reiste Triosphere til Portugal for å spille konserter, og i februar reiste de over til Storbritannia for å turnere. Turnen ble avsluttet i mars i Nottingham, England. Bandet hadde opptrådd med andre band, og på Triosphere sin offisielle nettside kunne man lese at turnen gikk over alle forventninger. Bandet skriver at de møtte mange mennesker, og at de sitter igjen med mye inspirasjon.